dilluns, 18 de maig del 2015

Voleu saber en què consistirà la participació de la Carla Torrent en el Programa Joves i Ciència?

Voleu saber en què consistirà la participació de la Carla Torrent en el Programa Joves i Ciència? Us ho expliquem:

La selecció de la Carla, entre un gran nombre d'estudiants inscrits de tot Catalunya, ha estat entre els millors alumnes de Catalunya pel que fa a les capacitats extraordinàries per a les Ciències. Dins el programa Joves i Ciència la Carla treballarà a l'àmbit de Biomedecina, concretament en un projecte de 3 anys que consisteix en aïllar una molècula d'espígol (Lavandula) que creuen que bloquejarà l'acció d'una proteïna que és una de les responsables de l'Alzeimer. Resumint, buscarà un medicament per poder tractar l'Alzeimer. Increïble!!, una alumna nostra, una companya vostra INVESTIGANT!! -i només té 16 anys!!-. Entrant en aquest projecte la Carla té assegurada una carrera de recerca científica al costat dels millors investigadors i científics.

Per aconseguir formar part dels 50 alumnes seleccionats de Catalunya la Carla ha hagut de presentar el seu currículum escolar excel.lent! i fer una entrevista personal en anglès que, amb la seva selecció, veiem domina perfectament!.

En què consisteix aquesta participació:
  • Fase 1:Aquest estiu, des del 22 de juny fins al 4 de juliol farà una estada al Món Natura Pirineus a les Planes de Son, on investigarà amb el tema: "La biomedicina com a eina per curar malalties, descobrint els medicaments de la natura"
  • Fase 2:Durant l’estiu del 2016, de 1r a 2n de Batxillerat, els estudiants seleccionats en la primera fase, podran continuar en el programa i incorporar-se en un equip investigació d’un Centre de Recerca o bé participar en un programa internacional de ciència. Com a requisit per accedir a aquesta etapa del programa, caldrà haver escrit un article científic i cursar el Batxillerat científic i/o tecnològic.
  • Fase 3: En aquesta etapa els estudiants hauran de buscar, pel seu compte, un projecte de recerca a desenvolupar durant l’estiu del 2017 de 2n de Batxillerat, ja sigui en un centre d’investigació local o en un programa internacional de ciència.
Aquest programa Joves i Ciència està finançat per la Fundació la Pedrera- Catalunya.

En tota aquesta història cal reconèixer també la implicació de la professora de biologia i ciències naturals, que any rere any des que és professora d'aquest institut s'ha preocupat de presentar-hi als millors alumnes i mai cap fins ara la Carla havia estat seleccionat.

Aquí teniu un enllaç del Programa Joves i Ciència perquè el pogueu conèixer i els més jovenets, de primer i segons d'ESO us animeu des d'ara mateix, a treballar de valent per aconseguir un lloc a les properes edicions: http://jovesiciencia.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada