dimarts, 15 d’octubre del 2013

Quin futur tenen les AMPA? L'associacionisme de pares i mares en l'horitzó 2025


AULA DE LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL : nou debat " Quin futur tenen les AMPA? L'associacionisme de pares i mares en l'horitzó 2025"

Dijous 31 d'octubre de 2013 a les 18.30 h al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" la Fundació Jaume Bofill us convida a debatre sobre aquesta qüestió.
Si en el primer debat del projecte "Famílies amb veu" ens preguntàvem sobre el potencial de les associacions de pares i mares per esdevenir un motor de millora del sistema educatiu, en aquest debat, que clou el procés de diagnosi de les AMPA i les seves Federacions, ens interrogarem sobre els reptes que té el model d'associacionisme actual si vol vertebrar d'ara en endavant les aportacions que fan pares i mares a l'educació.

La base associativa i la presencia d'AMPA a pràcticament la totalitat de centres educatius de Catalunya fa evident que com a organització, les AMPA tenen un pes incontestable, però quan aprofundim en les seves dinàmiques internes apareixen molts clarobscurs que entelen la fotografia: Poden les AMPA, sobre la base de la contribució voluntària d'uns quants pares i mares, continuar oferint serveis i valor a les famílies en un context de fragilitat econòmica? Poden articular a nivell col·lectiu un discurs comú que aglutini els interessos de totes les famílies en educació? Poden fer-ho a partir de l'instrument actual que són les Federacions d'AMPA?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada